1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Luminotehnica

logo luminotehnica simpluC2
       Luminotehnica reprezintă mediul virtual în care dorim să aflați căt mai multe informații despre lumină, corpuri de iluminat, LED-uri, produse si producători/distribuitori de corpuri de iluminat.

       Din întreaga istorie pe care o avem azi la dispoziție se poate observa că Omul a fost fascinat de ceea ce a simțit în jurul său. Simțurile omului se bazează pe organe care fac conversia unui fenomen fizic sau chimic în stimuli (informații), iar aceste informații sunt apreciate de către creier în funcție de capacitățile fiecarui individ.

       Omul a încercat, și a reușit, să își îmbunătățească modul de viață prin crearea tehnologiei. Tehnologia este modul prin care o persoană sau un grup de persoane au creat echipamente care să imite ceea ce au observat, simțit și dorit la un moment dat. Cu alte cuvinte au pus în practică crearea artificială a simțurilor.

       Unul din cele mai importante simțuri ale omului este vederea, reprezentând capacitatea omului de a sesiza și distinge diferențele de contrast ale luminii. Din cele mai vechi timpuri lumina a fost venerată ca fiind sacră și dătătoare de viață.

       Luminotehnica reprezintă domeniul tehnologiei care definește mărimile și caracteristicile uneltelor, echipamentelor și dispozitivelor de producere și / sau sesizare a luminii.

       Prin intermediul articolelor publicate pe acest portal virtual dorim să îmbunătățim percepția asupra unui iluminat corespunzător din punct de vedere al normativelor existente căt și din punct de vedere al calității luminii și a confortului uman.

       Calitatea iluminării conduce la satisfacția vizuală a observatorului (omul) ceea ce produce o stare de liniște interioară și încredere de sine a individului ce va avea rezultate mult mai bune decât într-o stare de neliște. Studiile efectuate au scos în evidență faptul că omul este mult mai productiv în condiții de lucru care îi dau senzația de plăcut, iar unul din factori importanți în perceperea lucrurilor din jurul nostru este lumina directă și reflectată.

       Având ca fundamentare motivele expuse mai sus dorim să participați activ la dezvoltarea acestui mediu virtual.

 

Contact: 

e-mail: luminotehnica (@) gmail.com / office (@) luminotehnica.ro

Tel: 0770-632202

 

Abonare NewsLetter